Lajme dhe ngjarje

Njeftohu me më të rejat.

Problemet e Olimpiadës Matematike Komunale – OMK 2020

Më poshtë keni problemet e olimpiadës Matematike Komunale- OMK 2020

Lexo më shumë »

Problemet e Kupës së 8-të Evropiane të Matematikës- EMC 2019

Në vijim mund t’i shkarkoni problemet  e Kupës së 8-të Evropiane të Matematikës- EMC 2019. Kategoria Senior Kategoria Junior

Lexo më shumë »

PROMYS Europe 2020 – Advance Notification

PROMYS Europe 2020 – Advance Notification PROMYS Europe is designed to encourage mathematically ambitious students who are at least 16 to explore the creative world of mathematics. Participants tackle fundamental mathematical questions within a richly stimulating and supportive community of fellow first-year students, returning students, undergraduate counsellors, research mentors, faculty, and visiting mathematicians. Please be […]

Lexo më shumë »

NJOFTIM

OLIMPIADA XII MATEMATIKE E KOSOVËS – OMK 2020 Ju informojmë se më 01 shkurt 2020, e shtunë, në ora 10:15, do të mbahet Olimpiada XII Matematike e Kosovës – OMK 2020. Nga Olimpiada Matematike e Kosovës përzgjedhet ekipi prej 6 nxënësve që do ta përfaqësojë shtetin e Kosovës në Olimpiadën e 60-të Matematike Ndërkombëtare – IMO […]

Lexo më shumë »

NJOFTIM

Përfundoi me sukses Olimpiada e 60-të Matematike Ndërkombëtare, e mbajtur në Bath, në Mbretërinë e Bashkuar. Ekipi i Kosovës fitoi tri Mirënjohje Nderi. Mirënjohje Nderi kanë fituar nxënësit: Leart Ajvazaj (16 pikë), Viktor Ahmeti (15 pikë) dhe Dren Neziri (8 pikë). Pragu për Medalje të Bronztë këtë vit ishte 17 pikë. Shoqata e Matematikanëve të […]

Lexo më shumë »

Rregullorja : “MEDALJA E KARRIERËS NË MATEMATIKË”

Në vijim mund të shkarkoni rregulloren për çmimin “MEDALJA E KARRIERËS NË MATEMATIKË”

Lexo më shumë »

NJOFTIM

Kosova fiton katër Medalje të Bronzta në Olimpiadën Matematike Ndërkombëtare të Gjeometrisë – IGO 2019 Përfundoi me sukses Olimpiada e 6-të Matematike Ndërkombëtare Iraniane e Gjeometrisë – IGO 2019, e cila është mbajtur në mbi 50 shtete të botës me mbi 6200 pjesëmarrës. Ekipi i Kosovës në këtë olimpiadë prestigjioze fitoi katër medalje të bronzta. […]

Lexo më shumë »

NJOFTIM

Të shtunën, më 14 shtator, në ora 10:00, në lokalet e Institutit ATOMI, në Gjimnazin Matematik, do të mbahet për herë të tretë me radhë Olimpiada Iraniane Ndërkombëtare e Gjeometrisë – IGO 2019. Në IGO do të marrin pjesë mbi 50 shtete, në mesin e tyre edhe Republika e Kosovës. Shoqata e Matematikanëve të Kosovës […]

Lexo më shumë »

NJOFTIM

Duke filluar nga viti 2020, nxënëset nga Republika e Kosovës do të mund të marrin pjesë në Olimpiadën Evropiane të Matematikës për Femra – European Girls Mathematical Olympiad  (EGMO). EGMO në vitin 2020 do të mbahet në qytetin Egmond aan Zee, në Holandë. Shoqata e Matemtikanëve të Kosovës me kohë do t’ju njoftojë për hollësirat e […]

Lexo më shumë »

NJOFTIM

Duke filluar nga ky vit, studentët e Departmentit të Matematikës mund të marrin pjesë në Olimpiadën Ndërkombëtare të Matematikës për Studentët Universitarë (International Mathematics Competition for University Students). Olimpiada mbahet në Blagoevgrad, Bullgari në datat 28.07.2019 –03.08.2019. Të dhëna shtesë për garën mund  t’i gjeni në linkun në vijim: https://www.imc-math.org.uk Përzgjedhja e ekipit dhe organizimi i brendshëm […]

Lexo më shumë »

1 2 3