NJOFTIM

Duke filluar nga ky vit, studentët e Departmentit të Matematikës mund të marrin pjesë në Olimpiadën Ndërkombëtare të Matematikës për Studentët Universitarë (International Mathematics Competition for University Students). Olimpiada mbahet në Blagoevgrad, Bullgari në datat 28.07.2019 –03.08.2019.

Të dhëna shtesë për garën mund  t’i gjeni në linkun në vijim:

https://www.imc-math.org.uk

Përzgjedhja e ekipit dhe organizimi i brendshëm për këto gara bëhet nga Departmenti i Matematikës dhe Shoqata e Matematikanëve të Kosovës.

Studentët e interesuar për pjesëmarrje, le të shënojnë një e-mail me subjektin IMC-2019, tek:  edmond.aliaga@uni-pr.edu dhe shoqata.matematikaneve@gmail.com, jo më vonë se më 19.04.2019.

Testi për përzgjedhjen e ekipit do të mbahet më datën 04.05.2019, në ora 10:00, në Gjimnazin e Specializuar Matematikor në Prishtinë.

Prishtinë,