Lajme dhe ngjarje

Njeftohu me më të rejat.

Nxënësja Era Syla fiton Medalje të Argjendtë në Olimpiadën Matematike Evropiane për Vajza – EGMO 2021

Përfundoi me sukses Olimpiada e 10-të Matematike Evropiane për Vajza – EGMO 2021. Ekipi i Kosovës në këtë olimpiadë prestigjioze fitoi një Medalje të Argjendtë. Kjo është medalja e parë e argjendtë e Kosovës në një olimpiadë prestigjoze ndërkombëtare për nxënës të arsimit parauniversitar. EGMO është gara më e rëndësishme evropiane e matematikës për vajza, […]

Lexo më shumë »

Kosova fiton një Medalje të Artë, një Medalje të Argjendtë dhe një Medalje të Bronztë në Olimpiadën Matematike Ndërkombëtare për Studentë Universitarë – IMC 2021

Përfundoi me sukses Olimpiada e 28-të Matematike Ndërkombëtare për Studentë Universitarë – IMC 2021. Ekipi i Kosovës fitoi një Çmim të Parë (Medalje të Artë), një Çmim të Dytë (Medalje të Argjendtë) dhe një Çmim të Tretë (Medalje të Bronztë). Studenti i Departamentit të Matematikës në Universitetin e Prishtinës Arben Ajredini ka fituar Çmim të […]

Lexo më shumë »

Shoqata e Matematikanëve të Kosovës fiton çmimin Evropiani i Vitit 2021

Shoqata e Matematikanëve të Kosovës fiton çmimin Evropiani i Vitit 2021 Për të gjashtin vit me radhë, me rastin e Ditës së Evropës, Bashkimi Evropian në Kosovë ndan Çmimin Evropiani i Vitit. Shoqata e Matematikanëve të Kosovës është votuar më së shumti për çmimin Evropiani i Vitit 2021. Ky çmim ndahet nga zyra e BE-së/Përfaqësuesit […]

Lexo më shumë »

Skemat e vlerësimit për detyrat e garës për bursa studimi në Universitetin e Primorskës, Slloveni

Rezultatet përfundimatre – OMK 2021

Klasa IX Klasa X Klasa XI Klasa XII Shënim: TST do të mbahet të hënën, më 29.03.2021, prej orës 10, në Gjimnazin e Specializuar Matematikor.

Lexo më shumë »

Skemat e vlerësimit – OMK 2021

Rezultatet preliminare të OMK 2021

KLASA IX KLASA X KLASA XI KLASA XII Vërejtje: Së shpejti do t’i publikojmë skemat e zgjidhjeve për secilen klasë. Pas publikimit të skemave çdo nxënës mund të ushtrojë të drejtën e ankesës, duke e dërguar në e-mailin në vijim: shoqata.matematikaneve@gmail.com. Ankesat duhet të dërgohen deri më datën 25.03.2021. Vërejtje: Të gjithë kandidatët që nuk […]

Lexo më shumë »

Problemet e OMK 2021

Kupa e 9-të Evropiane e Matematikës – EMC 2020

Kosova do të merr pjesë për herë të katërt në Kupen Evropiane të Matematikës – EMC. Në këtë olimpiadë në vitin 2019 kanë marrë rreth 30 shtete. Kush mund të merr pjesë në këtë olimpiadë? – Të gjithë nxënësit që janë pjesë e ekipit të Kosovës në IMO 2020. – Nxënëset pjesëmarrëse në EGMO 2020. […]

Lexo më shumë »

Kosova fiton një Medalje të Argjendtë dhe një Medalje të Bronztë në IMC 2020

Përfundoi me sukses Olimpiada e 27-të Matematike Ndërkombëtare për Studentë – IMC 2020, e mbajtur virtualisht për shkak të pandemisë COVID-19. Ekipi i Kosovës fitoi një Çmim të Dytë (Medalje të Argjendtë) dhe një Çmim të Tretë (Medalje të Bronztë). Studenti i Departamentit të Matematikës në Universitetin e Prishtinës Fiton Hoxha ka fituar Çmim të […]

Lexo më shumë »

1 2 3 4 5